Home » Grand Slam » Australian Open » Osaka en Williams klaren klus en treffen elkaar in halve finale Australian Open

Osaka en Williams klaren klus en treffen elkaar in halve finale Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naomi Osaka (WTA-3) en Serena Williams (WTA-11) hebben zich in twee sets geplaatst voor de halve finale op de Australian Open. De twee kleppers strijden tegen elkaar voor een plekje in de finale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Osaka had een gemakkelijke dag tegen Su-Wei Hsieh (WTA-71). Met 24 winners snelde de Japanse speelster in 68 minuten naar 6-2 en 6-2.

Het was de eerste keer dat twee vrouwen van verschillende Aziatische landen in de kwartfinale van een Grand Slam stonden. Osaka was in de wolken met haar zege. “Ik ben heel blij met hoe ik speelde vandaag. Ondanks de score was het een grote strijd.”

(lees verder onder de tweet)

In de halve finale treft de Japanse nummer drie zevenvoudig Australian Openwinnares Serena Williams. Williams ging met 6-3 en 6-3 voorbij nummer twee Simona Halep. De Amerikaanse was opgetogen met haar zege: “Ik denk dat dit mijn beste match in dit toernooi was. Ik moest beter spelen en dat is wat ik deed.”

(lees verder onder de tweet)

In onderlinge officiële duels tussen Osaka en Williams staat het 2-1 voor de Japanse speelster. Op een Grand Slam speelden ze slechts één keer eerder tegen elkaar. In de finale van de US Open van 2018 was een 20-jarige Osaka in twee sets te sterk was voor Williams.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS