Home » Grand Slam » Osaka geeft geen persconferenties op Roland Garros en krijgt veel (on)begrip: “Ik wil niet praten met journalisten die mij doen twijfelen”

Osaka geeft geen persconferenties op Roland Garros en krijgt veel (on)begrip: “Ik wil niet praten met journalisten die mij doen twijfelen”

Osaka geeft geen persconferenties op Roland Garros en krijgt veel (on)begrip: “Ik wil niet praten met journalisten die mij doen twijfelen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Naomi Osaka (WTA-2) heeft in een statement duidelijk gemaakt dat ze op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) niet met journalisten wil praten omdat ze niet wil dat haar mentale welzijn beschadigd wordt.

“Ik zal geen persmomenten doen op Roland Garros”, laat de Japanse op de vooravond van het tweede grandslamtoernooi van het jaar weten op haar sociale media. “Wanneer ik een persconferentie met atleten zie, of er zelf aan één deelneem, merk ik dat er vaak geen aandacht wordt geschonken aan ons mentale welzijn. Vaak krijgen we vragen die we al verschillende keren hebben beantwoord of ons doen twijfelen. Ik ga mij niet laten omringen door mensen die aan mij twijfelen.”

“Ik heb, net zoals jullie wellicht, al veel beelden gezien van atleten die na een verlies gebroken in een persconferentie zitten. Ik begrijp niet waarom zo iemand dan nog extra klappen moet krijgen?”

Niets persoonlijks, maar…

Osaka benadrukt dat haar beslissing om de media de komende twee weken te weren, geen persoonlijke kritiek is op de organisatie van Roland Garros en “enkele journalisten waarmee ze een goede band heeft”, maar tegelijk deelt ze wel een stevige sneer uit. “Als organisatoren denken dat ze gewoon kunnen blijven zeggen “praat met de pers of je wordt beboet” en het mentale welzijn van atleten blijven negeren, dan moet ik eens goed lachen.”

“Ik hoop dat de boete die ik moet betalen aan een goed doel rond mentaal welzijn wordt geschonken”, besluit ze in haar boodschap waaraan ze ook nog opmerkelijke beelden van een 14-jarige Venus Williams (WTA-104) toevoegt, die door haar vader Richard wordt beschermd tegen een journalist.

(lees verder onder de sociale media posts)

Reacties

Osaka kreeg intussen tonnen reacties op haar aankondiging. Van fans, collega-atleten en zelfs de allergrootste Hollywoodsterren.

Hieronder enkele positieve, maar ook minder begripvolle meningen:

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws