Home » Geen categorie » Osaka in grootse doen in Indian Wells, Halep moet knokken

Osaka in grootse doen in Indian Wells, Halep moet knokken

Osaka in grootse doen in Indian Wells, Halep moet knokken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, $8 648 508) heeft Naomi Osaka (WTA-44) indruk gemaakt in de kwartfinale. Simona Halep (WTA-1) moest knokken in haar wedstrijd. 

Er staat voorlopig geen maat op de Japansa Osaka. Nadat ze eerst al de betere was van Maria Sharapova (WTA-41) en Agnieszka Radwanska (WTA-32) nam ze nu ook de scalp van Karolina Pliskova (WTA-5). Met een forehand langs de lijn maakte ze de wedstrijd uit in stijl. Het werd 6-2 en 6-3 na 1 uur en 18 minuten.

In de halve finale komt Osaka uit tegen het nummer één van de plaatsingslijst Halep. Zij had de grootste moeite met Petra Martic (WTA-51). De Roemeense moest in de bijna tweeënhalf uur durende wedstrijd alles uit de kan halen. De wind in Indian Wells zorgde voor lastige speelomstandigheden en dreven de foutenlast van beide speelsters de hoogte in.

Bij een 1-3 achterstand in de beslissende set, won Halep vijf games op rij om de wedstrijd uit te maken met 6-4, 6-7 (5) en 6-3. Halep staat voor het eerst sinds 2015 in de halve finale van de BNP Paribas Open, ze won toen het toernooi.

Komende nacht staan de andere twee kwartfinales bij de vrouwen op het programma.

 

koen

koen

Meer nieuws