Home » Olympische Spelen » Osaka steekt vlam aan in Tokio

Osaka steekt vlam aan in Tokio

Osaka steekt vlam aan in Tokio

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Japanse Naomi Osaka (WTA-2) kreeg de eer om de olympische vlam aan te steken op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio.

In de Japanse hoofdstad Tokio is met de openingsceremonie het startschot gegeven voor de Olympische Spelen. De Japanse tennisspeelster Osaka stak de vlam aan.

Osaka was verheugd dat ze een hoofdrol mocht spelen in de openingsceremonie: “Ongetwijfeld is dit de grootste verwezenlijking en eer die ik ooit in mijn leven zal hebben. Ik heb geen woorden om de gevoelens te beschrijven die ik nu heb. Ik voel me gevuld met dankbaarheid.” De Japanse nummer twee is de eerste tennisser in de geschiedenis die de olympische vlam aansteekt.

(lees verder onder de tweets)

Andere tennisspelers vielen op doordat ze de nationale vlag mochten dragen. Petra Kvitova (WTA-13) droeg de Tsjechische vlag. De bronzen medaillewinnaar van Rio genoot van de ceremonie: “Woorden kunnen mijn gevoelens niet beschrijven. Ik zal dit moment eeuwig herinneren.”

(lees verder onder de tweet)

Nog drie andere minder bekende tennissers droegen een vlag tijdens de openingsceremonie. Yen-Hsun Lu (ATP D-548) droeg de vlag van Taiwan, Jelena Ostapenko (WTA-30) schitterde met de Letse vlag en Verónica Cepede Royg (WTA-217) was de vlaggendrager van Paraguay.

(lees verder onder de tweet)

In het Belgische team op de openingsceremonie waren er geen tennissers aangezien Sander Gillé (ATP D-30), Joran Vliegen (ATP D-29), Elise Mertens (WTA D-1) en Alison Van Uytvanck (WTA D-105) zaterdag al in actie komen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws