Home » Grand Slam » Osaka wint tweede US Open na geweldige comeback: “Ik wou niet met 6-1 en 6-0 verliezen”

Osaka wint tweede US Open na geweldige comeback: “Ik wou niet met 6-1 en 6-0 verliezen”

Osaka wint tweede US Open na geweldige comeback: “Ik wou niet met 6-1 en 6-0 verliezen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Naomi Osaka (WTA-9) heeft de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) gewonnen. Ze won in een knappe wedstrijd van Victoria Azarenka (WTA-27).

Azarenka begon als een wervelwind aan de partij. Haar opslag draaide ei zo na perfect en Osaka maakte op haar beurt heel wat fouten. In een mum van tijd haalde de Wit-Russische de eerste set binnen: 6-1.

Vroeg in de tweede set leek de finale te gaan uitdraaien op een teleurstelling. Azarenka kwam meteen een break voor en serveerde bij 40-30 voor een 3-0-voorsprong. Plots werd Osaka wakker en ze snoepte zowaar op haar beurt de opslag van haar opponente af: 1-2 en alles te herdoen.

De Japanse vocht zich daarop steeds meer in de wedstrijd en vond haar dominante spel terug. In Azarenka’s spel begonnen dan weer iets meer foutjes te sluipen en ook haar opslag draaide net dat tikkeltje minder. Osaka haalde de tweede set binnen met 6-3. De fans kregen een wedstrijd te zien.

In set drie brachten beide dames bij momenten erg hoogstaand tennis. Het was Osaka die als eerste door de opslag van Azarenka ging: 3-1. De Wit-Russische dwong even later op haar beurt drie breakpunten af, maar Osaka reageerde fenomenaal en wiste deze stuk voor stuk uit. Even later was het dan toch raak voor Azarenka, die terugkwam tot 3-4. Osaka brak echter meteen terug en dat betekende einde verhaal voor de tennismoeder. Bij 5-3 serveerde de Japanse overtuigend uit. Haar tweede wedstrijdpunt was het goede: 6-3.

Vechten

“In het begin was ik heel zenuwachtig, ik bewoog niet. Na de eerste set en aan het begin van de tweede had ik makkelijk kunnen uitdoven, maar ik wou echt vechten”, liet Osaka na afloop van haar derde grandslamtitel optekenen.

De Japanse, die in 2018 ook al de beste was in New York, is naar eigen zeggen volwassener geworden. “Ik heb meer maturiteit dan toen. De lessen die ik heb geleerd in het leven hebben mij doen groeien als persoon. Ik dacht niet aan winnen, ik dacht alleen aan vechten. Ik zei tegen mezelf dat ik positief moest blijven. Ik wou niet met 6-1 en 6-0 verliezen. Uiteindelijk ben ik op de één of andere manier met de trofee geëindigd.”

Berichtjes

Osaka kreeg meteen na de wedstrijd – uiteraard – massa’s berichtjes, maar wanneer haar ouders sturen, betekent dat voor de Japanse net dat tikkeltje meer. “Elke keer wanneer ik win, hoop ik hen blij te maken. Mijn moeder was eerst deze keer, want mijn vader was blijkbaar gaan fietsen meteen nadat ik won. Ik denk dat ik hem een beetje stress heb gegeven.”

Samenvatting Osaka vs. Azarenka

Tweets

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws