Home » Geen categorie » Overtuigende Goffin knoopt opnieuw aan met zege

Overtuigende Goffin knoopt opnieuw aan met zege

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Na twee nederlagen op rij heeft David Goffin (ATP-17) opnieuw een vlotte overwinning behaald. Op het Franse hardcourttoernooi van Marseille (€ 596 790) overklaste onze landgenoot het 19-jarige talent Hyeon Chung (ATP-69).

Belgische nummer één Goffin bereikte eind januari nog knap de achtste finales op de Australian Open maar leed daarna twee pijnlijke nederlagen. In Melbourne ging hij kansloos onderuit tegen Roger Federer (ATP-3) en in Rotterdam moest hij al in de eerste ronde zijn koffers pakken na een spannende thriller tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-61). In Marseille hoopte de Luikenaar deze negatieve tendens te keren. In de eerste ronde trof hij echter al meteen een taaie tegenstander, het 19-jarige wonderkind Chung uit Zuid-Korea die vorig jaar door de ATP verkozen werd tot beste stijger van 2015.

Goffin, het zesde reekshoofd in Marseille, maakte meteen zijn favorietenstatus waar tegen Chung. In de eerste set sloeg hij twee aces en verzilverde hij zijn eerste breakbal. Onze landgenoot bleef solide serveren en greep de set met 6-3. In de tweede set nam de 25-jarige Goffin duidelijk afstand van zijn zes jaar jongere tegenstander. Hij brak maarliefst drie keer door de opslag van Chung en kwam zelf nooit in de problemen op zijn opslag. Na amper 1 uur en 1 minuut maakte Goffin een einde aan de match en stond er 6-3 en 6-1 op het scorebord!

Zijn tegenstrever in de tweede ronde is een haalbare kaart. Hij speelt tegen de Duitse kwalificatiespeler Mischa Zverev (ATP-175) die de Indische wildcard Ramkumar Ramanathan (ATP-212) versloeg.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS