Home » Grand Slam » Overtuigende Goffin stoot door naar achtste finales US Open

Overtuigende Goffin stoot door naar achtste finales US Open

David Goffin (ATP-10) heeft zich voor het vierde jaar op rij geplaatst voor de vierde ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Hij was in drie sets te sterk voor Filip Krajinovic (ATP-26).

Goffin stond voor de vijfde keer tegenover de Serviër Krajinovic. De Luikenaar won hun eerste twee ontmoetingen, maar vorig jaar was Krajinovic twee keer de betere.

Onze landgenoot nam een vliegende start en liep al snel 4-0 uit. Krajinovic wist nog een keer terug te breaken, maar een overtuigende Goffin pakte de eerste set met 6-1.

In de tweede set liep Krajinovic 0-2 uit. Goffin slaagde erin het tij te keren en mocht ook serveren voor de set bij 5-4 maar hij kon een setpunt niet benutten. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin kwam Goffin op voorsprong. Door een dubbele fout van onze landgenoot werd het nog een dubbeltje op zijn kant maar Goffin trok met 7-6 (5) aan het langste eind.

Goffin bleef zijn tegenstander onder druk zetten in de derde set. Hij liet weinig steekjes vallen en bouwde een mooie 4-1 voorsprong uit. De Serviër gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte zich terug tot 4-4. Bij 5-4 moest Krajinovic serveren om in de wedstrijd te blijven. Goffin dwong drie matchballen af en maakte de klus meteen af. Na ruim twee uur stond de 6-1, 7-6 (5) en 6-4 eindstand op het scorebord.

In de vierde ronde volgt een duel met twaalfde reekshoofd Denis Shapovalov (ATP-17) of negentiende reekshoofd Taylor Fritz (ATP-25).