Home » Geen categorie » Oyen als enige Belgische bij laatste vier in Rotterdam

Oyen als enige Belgische bij laatste vier in Rotterdam

Oyen als enige Belgische bij laatste vier in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofie Oyen (WTA-441) heeft zich geplaatst voor de halve finale op de Rotterdam Open ($ 10 000). Britt Geukens (WTA-705), Elyne Boeykens (WTA-452), Kimberly Zimmerman (WTA-752) en Steffi Distelmans (WTA-666) werden uitgeschakeld.

Op het gravel van Rotterdam speelde eerste reekshoofd Oyen in de kwartfinale in een Belgisch duel tegen Geukens. Het was hun eerste onderlinge partij. De 23-jarige Oyen bleek met haar ervaring een klasse te sterk voor de vier jaar jongere Geukens en snelde naar de zege met 6-2 en 6-1.

Zimmerman, Distelmans en Boeykens konden donderdag hun tweede ronde niet afwerken en kwamen op vrijdag wel in actie. Zimmerman was niet opgewassen tegen tweede reekshoofd Sviatlana Pirazhenka (WTA-458) uit Wit-Rusland en ging onderuit met 6-3 en 6-1. Distelmans verloor in een driesetter van de Nederlandse kwalificatiespeelster Chayenne Ewijk (geen ranking).

Vierde reekshoofd Boeykens won wel haar tweede ronde en kwam in de kwartfinale de Nederlandse Ewijk tegen. De Antwerpse pakte de eerste set met 6-4 maar daarna keerde de 27-jarige Ewijk terug in de match. Ze greep de tweede set in een tiebreak en snelde met 6-1 naar de zege in de derde set. Ewijk moet het in de halve finale opnemen tegen topreekshoofd Oyen. Voor de Nederlandse is het al haar derde match op rij tegen een Belgische opponente.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws