Home » Geen categorie » Oyen blijft verrassen in Wanfercee-Baulet

Oyen blijft verrassen in Wanfercee-Baulet

Oyen blijft verrassen in Wanfercee-Baulet

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofie Oyen heeft zich in Wanfercee-Baulet ($ 15 000) knap geplaatst voor de halve finales door het tweede reekshoofd uit te schakelen. Klaartje Liebens bleef in de kwartfinales steken terwijl Elise Mertens de dubbeltitel op zak stak.

Sofie Oyen (WTA-943) beleeft een topweek in Wanfercee-Baulet. Nadat ze zich via de kwalificaties plaatste voor de hoofdtabel, speelde ze al enkele knappe matchen op dat hoofdtoernooi. In de kwartfinales stond ze echter voor een nog moeilijkere opdracht: het tweede reekshoofd Irina Khromacheva (WTA-249). Op papier zou de Russische dus niet veel problemen mogen ondervinden, maar het was Oyen die als een speer aan de wedstrijd startte. Zonder dat Khromacheva het goed en wel wist, had Oyen de eerste set al in haar zak: 6-1. Dat was het weksignaal voor Khromacheva. Ze krikte haar niveau op en probeerde Oyen onder de duim te krijgen. De Belgische wou echter van geen wijken weten en bleef aanklampen. De tiebreak bleef ook lange tijd gelijk op gaan, maar op het einde was het Oyen die de kloof sloeg: 7-5.

In de halve finales krijgt Sofie Oyen niet het gezelschap van Klaartje Liebens (WTA-360). Liebens verloor van de Oekraïense Oleksandra Korashvili (WTA-762), ook al een kwalificatiespeelster. Hoewel Liebens een set achterstand (3-6) nog knap ophaalde in de tweede set (6-2), was het in de derde en beslissende set toch weer Korashvili die het beste tennis uit haar hoed toverde. Met opnieuw 3-6 pakte ze het ticket voor de halve finales.

In het dubbelspel zijn de winnaressen al bekend. Elise Mertens pakte daar aan de zijde van haar Nederlandse collega Demi Schuurs de titel. Met 6-2 en 6-3 versloegen ze in de finale de eerste reekshoofden.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws