Home » Geen categorie » Oyen en Distelmans ook naar laatste acht in Nieuwpoort

Oyen en Distelmans ook naar laatste acht in Nieuwpoort

Oyen en Distelmans ook naar laatste acht in Nieuwpoort

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Net als Greet Minnen (Geen Ranking), hebben Sofie Oyen (WTA-515) en Steffi Distelmans (WTA-699) zich geplaatst voor de kwartfinale op het Belgische ITF-toernooi van Nieuwpoort ($ 10 000, gravel). Oyen knokte zich in een driesetter naar de zege, terwijl Distelmans van een opgave profiteerde.

Na de stunt van de 17-jarige Minnen op woensdag, konden de Belgische fans vandaag ook juichen op het Belgische kusttoernooi in Nieuwpoort. De 22-jarige Distelmans kwam als eerste landgenote in actie. Ze speelde in de kwartfinale tegen de Franse kwalificatiespeelster Emmanuelle Salas (Geen Ranking). Op gravel kwam Distelmans gemakkelijk op een 3-0-voorsprong en toen moest haar opponente de strijd staken met een opgave. In de kwartfinale krijgt ze een zware klus tegen het Duitse vierde reekshoofd Anna Klasen (WTA-461) die meer dan 200 plaatsen hoger op de WTA-ranking staat.

Na Distelmans betrad zevende reekshoofd Oyen het gravelterrein in Nieuwpoort. Oyen moest vechten voor de zege in een duel tegen de 20-jarige Nederlandse Kelly Versteeg (WTA-543). In de eerste set ging onze landgenote nipt naar de zege met 7-5. Daarna kwam Versteeg terug in de match met 6-4. In het begin van de beslissende derde set verloor Oyen haar opslag maar ze gaf zich niet gewonnen. Ze brak twee keer terug en maakte zo de match met 6-4 af. In de kwartfinale ontmoet Oyen het Russische tweede reekshoofd Polina Leykina die vorige week nog Oyen klopte in de finale in Knokke.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws