Home » Geen categorie » Oyen en Geukens bij laatste acht in Rotterdam

Oyen en Geukens bij laatste acht in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sofie Oyen (WTA-441) en Britt Geukens (WTA-705) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi van Rotterdam ($ 10 000). Door het regenweer werden de wedstrijden van Kimberly Zimmerman (WTA-752), Elyne Boeykens (WTA-452) en Steffi Distelmans (WTA-666) uitgesteld naar vrijdag.

De weergoden waren het toernooi van Rotterdam niet gunstig gezind donderdag, slechts de helft van de geplande wedstrijden konden afgewerkt worden. Topreekshoofd Oyen (foto) stond tegenover de Française Marine Partaud (WTA-712) in de tweede ronde, onze landgenote verloor nipt de eerste set met 6-7(9) maar zette daarna de scheve situatie recht. Met 6-0 en 6-4 plaatste ze zich voor de kwartfinale.

Daarin wacht een Belgisch duel met Geukens, die in drie sets te sterk was voor de Amerikaanse Zoe Gwen Scandalis (geen ranking). Met 7-5 4-6 en 6-3 schaarde ze zich bij de laatste acht.

Drie Belgische meisjes moeten mogelijks twee wedstrijden afwerken op vrijdag. Zimmerman staat voor een lastige opdracht tegen tweede reekshoofd Sviatlana Pirazhenka (WTA-458) uit Wit-Rusland. Distelmans moet de baan op tegen de Nederlandse Chayenne Ewijk (geen ranking) en vierde reekshoofd Boeykens kijkt Mandy Wagemaker (WTA-682) in de ogen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

LEES MEER