Home » Geen categorie » Oyen en Wauters vieren feest in Antwerpen

Oyen en Wauters vieren feest in Antwerpen

Oyen en Wauters vieren feest in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van 8 tot 16 augustus vond het sterrentornooi van de Stad Antwerpen plaats. Met enkele grote namen op de affiche werd het ook dit jaar weer een gesmaakt evenement.

Dat Antwerpen als stad minstens vijf sterren verdient, weet iedereen. Dat Antwerpen echter ook de thuisbasis is van een vijfsterren-tennistornooi is minder bekend. Niets is nochtans minder waar. Met een aanbod van 21 volwassenen- en 12 jeugdreeksen is het geen wonder dat TC VIIde Olympiade afgelopen week meer dan 600 enthousiaste tennisspelers mocht verwelkomen.

Hoewel elke tennisser of tennisster eens in de bloemetjes gezet mag worden, gaat de aandacht toch vooral naar de hoogste dames- en herenreeks. De categorie heren 1 klokte af op maar liefst 58 inschrijvingen, wat ervoor zorgde dat de spelers in de 1/16e finale van de prekwalificatietabel moesten starten. Bij de dames lag het aantal inschrijvingen een pak lager. Zij moesten het stellen met 35 competitieve sportievelingen.

Op de kwalificatietabel pronkten onder meer de namen van ex-internationals Dick Norman en Christophe Rochus. Norman zou, na twee gemakkelijke zeges, uiteindelijk in de achtste finale de duimen moeten leggen voor Stefan Wauters. Rochus gaf ene Bjorn Klaassen met een walk-over een plaats in de achtste finale van de kwalificatietabel cadeau.

Bram Coene wist zich als enige niet-A-speler tot in de kwartfinale te tennissen. Een stunt tegen Stefan Wauters zat er echter niet in. Intussen kon Louis Cant profiteren van de opgaves van Maxime Braeckman en vervolgens van Julien Dubail om zich te verzekeren van een finaleplaats. In die finale mocht hij het opnemen tegen Stefan Wauters.

Wauters, die het tornooi reeds vijfmaal op zijn naam mocht schrijven, nam geen al te frisse start en kwam al snel 4-1 achter. Cant speelde zeer degelijk, terwijl Wauters de foutjes bleef opstapelen. Plots kwam er echter een ommekeer, Wauters maakte gelijk en een tie break zou verlossing moeten brengen. Ook nu trok Wauters aan het langste eind. De tweede set bleek haast een formaliteit. Wauters raasde naar een  5-0 voorsprong en Cant leek de strijd op te geven. Nog één game liet Wauters uit handen glippen voor hij met 6-1 de wedstrijd binnenhaalde.

Ook bij de dames tekenden heel wat A-speelsters present. Klaartje Liebens (WTA-352) maakt in de kwartfinale komaf met Eliessa VanLangendonck, Mikhaela Boev (WTA-1192) deed hetzelfde met Lara Salden, net als Steffi Distelmans (WTA-679) en Sofie Oyen (WTA-445) met hun tegenstandsters. In de halve finale had Boev drie sets nodig om afstand te nemen van titelverdedigster Liebens. Oyen had minder moeite met Distelmans.

In de finale troffen beide speelsters elkaar. Boev, nr.17 gaat geweldig van start en steekt met 6-1 al gauw de eerste set op zak. Oyen, nr.8 BIS laat zich echter niet doen en blijft richting baseline hameren. Ze wint de tweede set met 6-4. De Looise lijkt dan pas op kruissnelheid te komen. Met 6-1 wint ze derde set, de wedstrijd en na 2013 voor de tweede maal de titel.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws