Home » Geen categorie » Oyen klopt vijfde reekshoofd in Kaarst

Oyen klopt vijfde reekshoofd in Kaarst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sofie Oyen (WTA-667) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op het ITF-toernooi van Kaarst (Duitsland, $ 10 000). In de tweede ronde versloeg ze het vijfde reekshoofd, de Duitse Anna Klasen (WTA-488).

De 22-jarige Oyen plaatste zich eerder in twee sets voor de tweede ronde. In de tweede ronde rekende de Limburgse af met het vijfde reekshoofd, de 21-jarige Duitse Klasen. Oyen haalde het met 6-3 en 6-4. In de kwartfinale wacht opnieuw een duel met een reekshoofd. Ze moet het opnemen tegen de 18-jarige Duitse Antonia Lottner (WTA-431), het vierde reekshoofd in Kaarst. Elena Van der Sypt (WTA-1111) was de andere Belgische op de hoofdtabel in Kaarst. Ze verloor echter in de eerste ronde van Tayisiya Morderger (WTA-510).

In het dubbelspel in Kaarst plaatste onze landgenote Michaela Boev (WTA D-289) zich voor de halve finale. De 23-jarige Boev is samen met de Bulgaarse Julia Terziyska (WTA D-402) het derde reekshoofd in het dubbelspel. Het duo maakte hun favorietenrol waar en schakelden in de kwartfinale een Duits duo uit.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS