Home » Geen categorie » Oyen naar finale in Le Havre, Boeykens onderuit in andere halve finale

Oyen naar finale in Le Havre, Boeykens onderuit in andere halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van het Franse Le Havre ($ 10 000) heeft Sofie Oyen (WTA-474) de finale bereikt na een zege in drie sets. In de andere halve finale moest Elyne Boeykens (WTA-349) het hoofd buigen, eveneens na een driesetter.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadat zowel Oyen als Boeykens hun kwartfinale in drie sets wonnen, kwamen beiden vandaag de baan op in Le Havre voor de halve finales. De wedstrijd van Oyen stond als eerste geprogrammeerd. Zij nam het op tegen Kathinka Von Deichmann (WTA-383), een 21-jarige speelster uit Liechenstein. Von Deichmann pakte de eerste set met 7-5, maar Oyen wist vanaf 0-1 in set 2 zes games op rij binnen te halen om zo de set met 6-1 te winnen. Bij 2-2 in de derde set maakte onze 24-jarige landgenote de beslissende break die ze vasthield en omzette in 6-4 winst.

Daarna was het de beurt aan Boeykens. Om er een volledig Belgische finale van te maken op het indoor gravel van Le Havre moest ze voorbij de Italiaanse Martina Di Guiseppe (WTA-549). Boeykens zette, mede door maar liefst 7 dubbele fouten van de Italiaanse, met 6-2 een eerste stap op weg naar de finale. Ook in de tweede set liep ze uit tot 4-2, maar met vier games op rij dwong Di Guiseppe toch nog een derde set af. Midden in de derde set nam Di Guiseppe een break voorsprong die ze niet meer uit handen gaf en zo de wedstrijd won met 6-3.

Oyen en Di Guiseppe ontmoeten elkaar zondag in de finale voor het eerst.

koen

koen

MEER NIEUWS