Home » Geen categorie » Oyen naar tweede ronde in Kaarst

Oyen naar tweede ronde in Kaarst

Oyen naar tweede ronde in Kaarst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofie Oyen (WTA-667) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het ITF-toernooi van Kaarst (Duitsland, $ 10 000). Ze versloeg in twee sets de Duitse Katharina Herpertz (geen ranking).

De 22-jarige Limburgse had in de eerste set genoeg aan één break om de set binnen te halen met 6/4. Ook in set twee kon Oyen een break forceren om zo een kleine voorsprong uit te bouwen en tevens de tweede set te winnen met 6/4.

Haar volgende tegenstandster zal opnieuw een Duitse zijn. Ze zal het opnemen tegen de winnares van het duel tussen vijfde reekshoofd Anna Klasen (WTA-488) en kwalificatiespeelster Jil Nora Engelmann (WTA-1086). Oyen speelde nooit eerder tegen deze meisjes.

Elena Van der Sypt is de andere Belgische op de hoofdtabel van het Duitse toernooi. De 17-jarige heeft al drie kwalificatiewedstrijden achter de rug en kon onder meer winnen van de Poolse Marta Domachowska (WTA-886), die in 2006 haar hoogste notering bereikte, namelijk nummer 37 van de wereld. Van der Sypt komt vermoedelijk morgen in actie tegen leeftijdsgenote Tayisiya Morderger (WTA-510).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws