Home » Geen categorie » Oyen naar tweede ronde in Kaarst

Oyen naar tweede ronde in Kaarst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sofie Oyen (WTA-667) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het ITF-toernooi van Kaarst (Duitsland, $ 10 000). Ze versloeg in twee sets de Duitse Katharina Herpertz (geen ranking).

De 22-jarige Limburgse had in de eerste set genoeg aan één break om de set binnen te halen met 6/4. Ook in set twee kon Oyen een break forceren om zo een kleine voorsprong uit te bouwen en tevens de tweede set te winnen met 6/4.

Haar volgende tegenstandster zal opnieuw een Duitse zijn. Ze zal het opnemen tegen de winnares van het duel tussen vijfde reekshoofd Anna Klasen (WTA-488) en kwalificatiespeelster Jil Nora Engelmann (WTA-1086). Oyen speelde nooit eerder tegen deze meisjes.

Elena Van der Sypt is de andere Belgische op de hoofdtabel van het Duitse toernooi. De 17-jarige heeft al drie kwalificatiewedstrijden achter de rug en kon onder meer winnen van de Poolse Marta Domachowska (WTA-886), die in 2006 haar hoogste notering bereikte, namelijk nummer 37 van de wereld. Van der Sypt komt vermoedelijk morgen in actie tegen leeftijdsgenote Tayisiya Morderger (WTA-510).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS