Home » Geen categorie » Oyen nipt naar tweede ronde in Gainesville

Oyen nipt naar tweede ronde in Gainesville

Oyen nipt naar tweede ronde in Gainesville

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofie Oyen (WTA-540) heeft zich op het ITF-tornooi van Gainesville ($ 10 000) geplaatst voor de tweede ronde na een zwaarbevochten driesetter tegen de Amerikaanse Alexandra Mueller (WTA-500).

Na haar tornooizege op het ITF-tornooi van Macon ($ 10 000) twee weken geleden is de Limburgse Sofie Oyen deze week actief op het tornooi van Gainesville in Florida. De Gainesville Tennis Classic is voor Oyen een halve thuiswedstrijd aangezien zij tussen 2010 en 2014 de kleuren van het universiteitsteam van de University of Florida in Gainesville verdedigde.

De eerste ronde werd meteen een zware dobber voor Oyen tegen de 27-jarige Amerikaanse Alexandra Mueller, het achtste reekshoofd. In een vorige ontmoeting in 2013 behaalde de Amerikaanse een gemakkelijke zege in twee sets tegen onze landgenote, maar nu was het Oyen die de beste start nam en vlot de eerste set binnenhaalde. Nadat Mueller de tweede set kon winnen, volgde een spannende derde set, waarin uiteindelijk onze 23-jarige landgenote nipt de wedstrijd naar zich kon toetrekken: 6-2, 4-6, 7-5.

Oyen neemt het in de tweede ronde op tegen de Turkse Basak Eraydin (WTA-522).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws