Home » Geen categorie » Oyen speelt de finale in Knokke, Boeykens wint dubbelspel

Oyen speelt de finale in Knokke, Boeykens wint dubbelspel

Oyen speelt de finale in Knokke, Boeykens wint dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofie Oyen (WTA-530) heeft zich vlot geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Knokke ($ 10 000). In de finale neemt ze het op tegen Polina Leykina (WTA-413), die Steffi Distelmans (WTA-742) versloeg in de andere halve finale. Elyne Boeykens (WTA D-396) won de finale van het dubbelspel.

De Limburgse Oyen nam het op de Royal Zoute Tennis club in Knokke in de eerste halve finale op tegen de Australische Sally Peers (WTA-564). Oyen haalde de eerste set binnen met 6-3, waarna het verzet van Peers gebroken was die geen antwoord vond op het gevarieerde spel van onze landgenote. De tweede set ging dan ook vlot met 6-0 naar de 23-jarige Oyen.

Daarna mocht Distelmans de baan op tegen het eerste reekshoofd, de Russische Polina Leykina (WTA-413). Onze 22-jarige landgenote nam de beste start, met agressief en drukvol spel, maar gaandeweg de eerste set vond de Russische de juiste balans tussen hogere, defensieve ballen en aanvallend overnemen en af en toe oprukken naar het net: 6-3 voor de Russische. Leykina bleef hetzelfde spel toepassen en bleek zo ook in de tweede set met 6-3 te sterk voor Distelmans.

In de dubbelfinale stonden ook twee Belgische meisjes: de 19-jarige Kimberley Zimmermann (WTA D-524), samen met Sally Peers (WTA D-385) geplaatst als eerste reekshoofd, speelde tegen Elyne Boeykens (WTA D-396), die een duo vormde met de Nederlandse Kelly Versteeg (WTA D-600). In een wedstrijd met mooie rally’s, zowel van achteruit als aan het net, maakte Zimmermann vaak de mooiste punten aan het net, maar het duo Boeykens-Versteeg speelde over de hele wedstrijd op een constanter, hoger niveau. Deze laatsten wonnen dan ook verdiend met 6-2 en 6-4, meteen de zevende dubbeltitel van Boeykens in een ITF-toernooi.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws