Home » ATP » Paire test opnieuw positief in Hamburg, maar speelt toch

Paire test opnieuw positief in Hamburg, maar speelt toch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het coronavirus blijft Benoît Paire (ATP-25) achtervolgen. Op het ATP-toernooi van Hamburg (Duitsland, ATP 500) testte hij opnieuw positief, maar hij kwam wél in actie.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Fransman testte op de US Open positief op Covid-19 en moest er twee weken in quarentaine blijven. Na een snelle uitschakeling in Rome, reisde Paire af naar Hamburg. Bij een 6-4 en 2-0 stand in het voordeel van de Noor Casper Ruud (ATP-30) wierp Paire de handdoek.

Op de persconferentie nadien vertelde Paire dat hij bij zijn aankomst in Hamburg opnieuw positief getest heeft. Hij mocht wel aan het toernooi deelnemen omdat zijn test aan de vooravond van zijn wedstrijd negatief was. Dit volgens de lokale regels in Duitsland. De Fransman is nog twijfelachtig voor Roland Garros, omdat hij nog steeds riskeert om daar positief te testen.

Paire moest wel in zijn kamer blijven en mocht maar één uur trainen per dag: “Mentaal is het verschrikkelijk, ik ben moe, ik voel me opgesloten. Ik had geen energie tijdens de wedstrijd, daarom heb ik opgegeven. Als ik in Parijs negatief test zal ik er spelen, test ik positief, dan ga ik naar huis, naar mijn familie en mijn hond. Het leven is meer dan Netflix en PlayStation op mijn kamer.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS