Home » Geen categorie » Paralympiërs Gérard en Denayer verliezen finale in Turijn

Paralympiërs Gérard en Denayer verliezen finale in Turijn

Paralympiërs Gérard en Denayer verliezen finale in Turijn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De rolstoeltennissers Joachim Gérard (ITF Wheelchair-2) en Mike Denayer (ITF Wheelchair-35) hebben de finale van de Trofeo Della Mole in Turijn niet kunnen winnen. Ze verloren in drie sets van een Spaans duo.

De Belgen Gérard en Denayer zullen in september de Belgische kleuren verdedigen op de Paralympische Spelen in Rio en deze week speelden ze samen de Trofeo Della Mole (ITF 2 Series, $ 20 000) in het Italiaanse Turijn. Na overwinningen tegen de Spanjaarden Francesc Tur (ITF Wheelchair-27) en Alvaro Illobre (ITF Wheelchair-87) en het Brits duo Marc McCarroll (ITF Wheelchair-20) en David Phillipson (ITF Wheelchair-40) speelden ze de finale tegen de Spaanse tandem Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-16) en Martin de la Puente (ITF Wheelchair-25). Onze landgenoten wonnen de eerste set met 6-4, maar de tweede set verloren ze in de tiebreak, 7-4. In de super tiebreak van de derde set gingen de Belgen onderuit en verloren met 10-5.

Gérard nam alleen maar deel aan het dubbelspel in Turijn, maar Denayer speelde wel in het enkelspel. Na een makkelijke winst in de eerste ronde tegen de Zwitser Herbert Keller (ITF Wheelchair-117) verloor Denayer tegen de Spaanse nummer 1 van de wereld bij de junioren, De la Puente in twee sets. De setstanden waren 6-4 en 6-4.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws