Home » Geen categorie » Paszek maakt einde aan zegereeks van Flipkens, dubbelfinale voor Mestach en Mertens

Paszek maakt einde aan zegereeks van Flipkens, dubbelfinale voor Mestach en Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-85) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale op de ASB Classic (WTA International, $ 250 000) in Auckland. Ze sneuvelde in een driesetter tegen de Oostenrijkse Tamira Paszek (WTA-172). In het dubbelspel konden An-Sophie Mestach (WTA D-91) en Elise Mertens (WTA D-117) zich wel plaatsen voor de finale.

Flipkens begon in het Nieuw-Zeelandse Auckland heel sterk aan 2016 met vijf zeges op rij. In de kwartfinale ontmoette ze de Oostenrijkse Paszek die vierde reekshoofd Svetlana Kuznetsova (WTA-25) had uitgeschakeld. Flipper had in 2014 op Wimbledon het eerste duel tegen Paszek gewonnen.

In de kwartfinale startte Paszek het sterkste aan de partij. Ze forceerde een beslissende break en pakte de eerste set met 6-4. In de tweede set leek het einde nabij voor Flipkens. Onze landgenote kwam op een 4-1-achterstand maar vocht knap terug. Ze keerde de situatie om en was de sterkste in een tiebreak met 7-3.

Na een marathonmatch van bijna drie uur moest Flipkens uiteindelijk het onderspit delven in de beslissende derde set. Paszek triomfeerde daarin met 6-3. Zo komt er een einde aan de knappe reeks van vijf zeges op rij van Flipkens. Flipkens kreeg na de wedstrijd wel lof van haar tegenstandster. Paszek tweette: “Fantastische atlete, geweldige vechtjas en vooral een prachtige persoon.”. Flipper reageerde daarna op Twitter met: “Fijne woorden om te horen na zwaarbevochten duel vandaag. De beste heeft gewonnen. Veel geluk morgen.”

An-Sophie Mestach - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
An-Sophie Mestach – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

In het dubbelspel was er wel goed Belgisch nieuws te rapen in Auckland. Het Belgische duo Mestach (WTA D-91) en Mertens (WTA D-117) kon zich daarin plaatsen voor de finale.

Dankzij het forfait van de Servische Ana Ivanovic (WTA D-583) kregen Mestach en Mertens een vrijgeleide naar de halve finale. In de halve finale stonden ze tegenover het Argentijns-Tsjechische duo María Irigoyen (WTA D-66) en Barbora Krejčíková (WTA D-74). Mestach en Mertens waren in 1 uur en 32 minuten met 6-3 en 7-6 de sterkste. Hun tegenstanders in de finale zijn nog niet bekend.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS