Home » Geen categorie » Pat Cash: “Nadal moet niet zo zeuren”

Pat Cash: “Nadal moet niet zo zeuren”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-1) heeft bijna alles gewonnen wat er te winnen valt, behalve de ATP Finals. Hiervoor heeft de Spanjaard een verklaring, maar daar is voormalig toptennisser Pat Cash het niet mee eens. 

Met zestien Grand Slams op zijn naam is Nadal een van de meest succesvolle spelers aller tijden. Hij heeft echter duidelijk gemaakt dat de ATP Finals nog op zijn verlanglijstje staan. Dit toernooi heeft hij nog niet gewonnen omdat, vindt hij, het niet op gravel wordt gespeeld. De ATP Finals worden zoals steeds op een indoor hardcourt gespeeld. Deze opmerking krijgt echter weinig weerklank bij zijn collega’s.

“Hij heeft al enkele keren lopen klagen over het feit dat hij geen eerlijke kans krijgt om de ATP Finals te winnen omdat ze altijd op een indoor hardcourt worden gespeeld”, zegt Pat Cash, de voormalige Wimbledonkampioen van 1987.

Rafael Nadal - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Rafael Nadal – © Christopher Levy (www.flickr.com)

“Ik vrees dat dit gewoon is hoe het is en het zou niet eerlijk zijn voor de zeven andere spelers omdat ze allemaal al van voor de US Open op hardcourt spelen. Je kan niet zomaar wisselen van ondergrond zonder een transitietijd in te bouwen. Zeker niet wanneer er zoveel blessures voorkomen zoals op dit moment. Veel spelers zouden last ondervinden van de switch naar gravel en dat voor een weekje.”

“Nadal zal de ATP Finals niet winnen”

Hij prijst Nadal voor al zijn verwezenlijkingen, maar wijst toch op de lege plek in zijn palmares. Hij is er ook zeker van dat Nadal die lege plek dit jaar niet zal kunnen invullen.

“Ik bewonder Nadal en juich zijn verwezenlijkingen toe. Maar ik kan het niet helpen om te denken dat, wanneer hij eindelijk zal stoppen, er een grote leemte zal zijn in zijn palmares”, gaat Cash verder.

“Ik ben er zeker van dat hij dit jaar niet zal winnen, want Roger Federer (ATP-2) is in grote doen en heeft genoeg gerust om opnieuw te winnen. Ik vraag me zelfs af hoeveel groepswedstrijden Nadal zal afwerken. Hij geeft toe dat hij niet voor de volle 100% traint. Voor iemand die voor elke bal gaat is dat een enorme toegeving. Het indoor tennis ligt de Spanjaard ook niet. De bal stuit niet hoog genoeg op en daardoor zijn zijn topspinballen minder efficiënt.”

Rafael Nadal - © Marianne Bevis (www.flickr.com)
Rafael Nadal – © Marianne Bevis (www.flickr.com)

koen

koen

MEER NIEUWS