Home » Geen categorie » Pauwels en Vandenbulcke naar tweede ronde Tel Aviv, Beaupain out

Pauwels en Vandenbulcke naar tweede ronde Tel Aviv, Beaupain out

Pauwels en Vandenbulcke naar tweede ronde Tel Aviv, Beaupain out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Tel Aviv (Israel, $ 15 000) hebben Maxime Pauwels (ATP-706) en Yannick Vandenbulcke (ATP-377) de tweede ronde bereikt. Simon Beaupain (ATP-1888) strandde in de openingsronde.

De 19-jarige Pauwels moest het in de eerste ronde opnemen tegen zijn leeftijdsgenoot Yasha Zemel (ATP-1293) die een thuiswedstrijd speelde. De Belg kon na een verloren eerste manche de wedstrijd weer in zijn voordeel doen kantelen. Het werd 4-6, 6-3 en 6-4 na bijna tweeënhalf uur wedstrijd. Pauwels neemt het in de tweede ronde opnieuw op tegen een Israëliet: Ben Patael (ATP-606). Pauwels leidt in de onderlinge ontmoetingen met 2-0.

Vandenbulcke, het nummer één van de plaatsingslijst, nam het in zijn partij op tegen Volodymyr Uzhlovskyi (ATP-790). De Belg speelde dit jaar al één keer eerder tegen de man uit Oekraïne en won toen in twee sets. Vandaag was het een stuk spannender tussen beide spelers. Vandenbulcke moest knokken om de 4-6, 6-4 en 7-5 zege binnen te halen. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Alon Elia (ATP-838). In de onderlinge ontmoetingen leidt de Belg met 1-0.

Voor Beaupain eindigt het toernooi in de eerste ronde. De 18-jarige Belg kon zich plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties en moest het daarin opnemen tegen een mede-qualifier. Hij was echter niet opgewassen tegen de Duitser Lucas Gerch (ATP-1446). Beaupain moest inpakken met 1-6 en 3-6.

koen

koen

Meer nieuws