Home » Grand Slam » US Open » Pavic en Soares dubbelkampioenen US Open: “Speciaal na besmetting met coronavirus”

Pavic en Soares dubbelkampioenen US Open: “Speciaal na besmetting met coronavirus”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Mate Pavic (ATP D-17) en Bruno Soares (ATP D-27) hebben het dubbeltoernooi op de US Open bij de mannen gewonnen. In de finale waren ze te sterk voor Wesley Koolhof (ATP D-16) en Nikola Mektic (ATP D-22).

In de dubbelfinale bij de mannen stond de ongeplaatse Kroatisch-Braziliaanse tandem Pavic en Soares tegenover de achtste reekshoofden Koolhof en Mektic. De twee duo’s waren aan elkaar gewaagd in de eerste set maar bij 6-5 verhoogden Pavic en Soares de druk op hun tegenstanders en veroverden ze de set.

Het Kroatisch-Braziliaanse duo kon in de tweede set opnieuw breaken dankzij enkele goede returns. Pavic en Soares serveerden uitstekend en gaven hun tegenstanders daardoor geen kans op een break. Ze grepen de titel met 6-3 in de tweede set.

Soares wint zijn zesde Grand Slam, waarvan drie titels in het gemengd dubbelspel. Pavic pronkt met een vierde grandslamtitel.

Voor de Braziliaan Soares was het een extra speciale titel: “Ik kwam terug nadat ik vijftien zware dagen besmet was met het coronavirus. Daarom kon ik vooraf niet veel trainen. Het is speciaal om deze trofee nu vast te houden.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER