Home » ITF » Pechvogel Robson: “Weet niet of ik ooit nog ga kunnen tennissen, ik wil nu vooral een pijnvrij leven”

Pechvogel Robson: “Weet niet of ik ooit nog ga kunnen tennissen, ik wil nu vooral een pijnvrij leven”

Pechvogel Robson: “Weet niet of ik ooit nog ga kunnen tennissen, ik wil nu vooral een pijnvrij leven”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Laura Robson (NG) gold ooit als groot opkomend talent, maar heeft al jaren te kampen met blessures die haar telkens opnieuw van de baan houden. De Britse ging afgelopen week een zoveelste keer onder het mes.

Robson, geboren in Melbourne, werd in de jaren ’00 mede ontdekt door Carl Maes die in die tijd voor de Britse tennisfederatie werkte. Zowel de Belg als zijn collega-coaches waren het er unaniem over eens: dit meisje heeft veel potentieel.

De verwachte resultaten lieten niet lang op zich wachten: derde ronde Australian Open (2013) en vierde rondes op Wimbledon (2013) en de US Open (2012). In het dubbelspel bereikte ze Down Under de kwartfinale in 2010 en behaalde ze, aan de zijde van Andy Murray, zelfs een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Londen. In 2013 klom ze naar een 27e plaats op de wereldranglijst.

Kim Clijsters

In België leerde men Robson dan weer kennen als het 18-jarige talent dat een einde maakte aan de tweede carrière van Kim Clijsters. Op de US Open in 2012 versloeg ze de Belgische in de tweede ronde met twee keer 7-6 (4 en 5).

(lees verder onder de video)

Polsblessure

Eind 2013 kreeg Robson echter voor het eerst te maken met een polsblessure. In 2014 liet zij zich een eerste keer opereren waarna het seizoen én dat van 2015 grotendeels in het water vielen. In 2016 keerde ze terug op het circuit, maar de goede vorm kreeg ze maar niet te pakken. Daarenboven begon ze opnieuw met blessures te sukkelen. In juli 2018 onderging ze een heupoperatie waarna ze acht maanden in de lappenmand lag. In 2019 maakte ze een zoveelste comeback, maar die was weinig succesvol. Na april kwam de Britse niet meer in actie en in december maakte ze bekend dat ze zich opnieuw zou laten opereren aan haar heup.

(lees verder onder de foto)

Laura Robson - © Jimmie48 Tennis Photography
Laura Robson – © Jimmie48 Tennis Photography

Derde heupoperatie

Vorig jaar kwam Robson niet in actie en de vraag is nu of zij überhaupt ooit nog een wedstrijd zal spelen. “Jammer genoeg moest ik afgelopen week een derde operatie aan m’n heup ondergaan”, laat ze via Instagram weten. “Ik was vastberaden om door te gaan met trainen, maar ik had zo veel pijn dat een operatie onvermijdelijk was. De dokters vertelden me dat dit van prioritair belang was voor de gezondheid van mijn heup op lange termijn.”

“Of ik ooit nog ga kunnen tennissen, weet ik niet, dat zal afhangen van hoe alles de komende maanden geneest. Mijn doel is bovenal om een gelukkig en pijnvrij leven te leiden. Heel dit proces is mentaal heel zwaar en ik ben énorm dankbaar voor de mensen rondom mij.”

Verjaardag

Robson maakte het nieuws van haar derde heupoperatie bekend op haar 27e verjaardag. “Dit jaar kreeg ik krukken voor mijn verjaardag”, grapte ze.

Op 1 december vorig jaar zag Robson’s carrière er daarentegen nog iets rooskleuriger uit. Ze deelde toen vol trots een video van zichzelf op training en riep op om haar niet meer te vragen of ze met pensioen is.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws