Home » WTA » Pegula walst over Samsonova in finale Montreal: “Maar het was niet helemaal fair”

Pegula walst over Samsonova in finale Montreal: “Maar het was niet helemaal fair”

Pegula walst over Samsonova in finale Montreal: “Maar het was niet helemaal fair”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jessica Pegula (WTA-3) heeft de titel veroverd in Montreal (Canada, WTA-1000). Ze versloeg Liudmila Samsonova (WTA-12). Het werd 6-1 en 6-0 na 49 minuten.

De Amerikaanse had minder dan één uur nodig om de Russische te verslaan.

Ze behaalt zo haar derde WTA-titel. Pegula won ook al het toernooi van Washington (Verenigde Staten, WTA-500) in 2019 en vorig jaar schoot ze ook al de hoofdvogel af in Guadalajara (Mexico, WTA-1000).

“Ik weet natuurlijk dat ze zich fysiek niet op haar best voelde, maar tegelijkertijd speelde ik een heel zuivere wedstrijd”, zei Pegula. “Ik denk niet echt dat ik ongedwongen fouten heb gemaakt. Ik speelde een bijna perfecte wedstrijd.”

“Het was een zware week voor mij”, zei de 24-jarige Samsonova na afloop van de finale. “Zoveel wedstrijden, zoveel ervaringen, slecht weer. Ik heb mijn best gedaan, maar het was niet genoeg vandaag. Ik zou graag meer tijd hebben gehad, maar ze zeiden dat dat niet mogelijk was.”

“Als je weet dat het gaat regenen, moet je een planning maken waar het mogelijk is om te spelen, want we hebben al twee wedstrijden op één dag gespeeld.”

(Lees verder onder de Instagramposts en Tweet)

Planning kon beter

Samsonova had eerder op de dag nog haar halve finale moeten afwerken, die wegens de aanhoudende regen verzet werd. Daarin was ze de betere tegen Elena Rybakina (WTA-4). Het werd 1-6, 6-1 en 6-2.

Beide speelsters waren niet te spreken over de planning van het toernooi.

“Ik voel me vernietigd vanwege de planning en de hele situatie. Ik ben er niet echt blij mee, maar het is wat het is”, vertelde Rybakina. “Helaas kunnen speelsters in deze situaties niet veel doen. De beslissing is niet echt aan ons. Het weer werkte niet ook mee. Dus ik liep wat blessures op, maar we proberen het te beheersen en we zien hoe we daarna verder gaan.”

De Kazachse won haar kwartfinale na een wedstrijd van 3 uur en 27 minuten. De wedstrijd eindigde om 3 uur ‘s morgens op zaterdag.

Normaal moest Rybakina haar halve finale zaterdagmiddag afwerken, maar die wedstrijd werd dus verplaatst naar zondag wegens de regen.

“Hopelijk gaat er iets veranderen, want dit jaar waren er veel situaties die ik niet echt kan begrijpen. Het is een beetje onprofessioneel”, zegt Rybakina.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws