Home » Geen categorie » Petrova zet punt achter carrière

Petrova zet punt achter carrière

Petrova zet punt achter carrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Russische Nadia Petrova zet op 34-jarige leeftijd een punt achter haar tenniscarrière. De voormalige nummer drie van de wereld kwam sinds maart 2014 niet meer in actie door allerhande blessures.

Petrova kondigde het nieuws aan op Facebook: “Nu is het tijd voor een ander hoofdstuk. In neem officieel afscheid van de sport waar ik zo van hou. Ik bleef actief trainen, maar mijn lichaam werkte tegen.”

Tijdens haar carrière won Petrova dertien WTA-toernooien, in 2012 behaalde ze haar laatste WTA-titel in Rosmalen. Samen met Maria Kirilenko behaalde ze brons in het dubbelspel op de Spelen in Londen. In 2006 piekte Petrova op de derde plaats van de WTA-ranking en in 2003 en 2005 stond ze in de halve finale van Roland Garros. In het dubbelspel won ze tweemaal de WTA-Finals en veroverde ze 24 titels.

Tennis zal echter nooit echt verdwijnen uit het leven van Petrova: “Ik zal dan zelf wel niet meer spelen, maar zal nooit ver van de court zijn. De sport heeft me zoveel gegeven en heeft me gevormd tot wie ik ben. Mijn carrière heeft me overal ter wereld gebracht. Ik leerde andere culturen kennen en maakte overal vrienden. Daar ben ik eeuwig dankbaar voor.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws