Home » Grand Slam » Wimbledon » Piepjonge Gauff verbaast met winst tegen Venus, nummer twee Osaka sneuvelt

Piepjonge Gauff verbaast met winst tegen Venus, nummer twee Osaka sneuvelt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de eerste dag van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) zorgde de 15-jarige Amerikaanse Cori Gauff (WTA-313) voor sensatie door Venus Williams (WTA-44) naar huis te sturen. Nummer twee van de wereld Naomi Osaka (WTA-2) moest meteen haar koffers pakken.

Gauff was met 15 jaar en 125 dagen de jongste deelneemster ooit aan Wimbledon. Ze plaatste zich voor de hoofdtabel via de kwalificaties, waarin ze onder meer Greet Minnen (WTA-128) versloeg. In de eerste ronde mocht Gauff meteen aan de bak tegen vijfvoudig winnares Venus Williams.

Op Court 1 leek Gauff allerminst onder indruk van de omstandigheden. De 15-jarige Amerikaanse bleef de hele tijd koelbloedig en schakelde de 39-jarige Venus Williams in twee sets uit met 6-4 en 6-4. In de tweede ronde wacht een duel met Magdalena Rybarikova (WTA-139).

Exit Osaka

Nummer twee van de wereld Osaka kon op Wimbledon allerminst overtuigen. De Australian Open-winnares stond tegenover de Kazachse Yulia Putintseva (WTA-39), van wie ze enkele weken geleden nog verloor in Birmingham. Putintseva rook opnieuw bloed op Wimbledon, en won na 1 uur en 36 minuten met 7-6 (4) 6-2.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden