Home » Nieuws » Pliskova te sterk voor Mertens in Rome

Pliskova te sterk voor Mertens in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Karolina Pliskova  (WTA-4) klopte onze landgenote in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Pliskova begon sterk aan de kwartfinale tegen Mertens en ging in het tweede game door de opslag van onze landgenote. Mertens moest dus meteen achtervolgen, maar kon twee breakpunten niet benutten. De eerste set ging zo met 6-3 naar Pliskova.

De tweede set leek een herhaling van de eerste set te worden, want Pliskova sloeg opnieuw in het begin van de set een kloofje met een vroege break. Deze keer kon Mertens echter wél terugkeren tot 3-3. De Limburgse brak daarna nog één keer en pakte knap de tweede set met 6-3.

In de beslissende derde set kon Mertens haar knappe reeks echter niet verderzetten. Pliskova kwam op kruissnelheid en gunde Mertens geen enkel spelletje meer: 6-0! Mertens bedankte achteraf op sociale media nog de organisatie: “Dankjewel voor de organisatie van dit geweldige toernooi in deze moeilijke tijden! Ciao Italia! Tot volgend jaar!”

Thank you Internazionali BNL d’Italia for orginazing such an amazing event in difficult times!
Ciao Roma ♥️
See you next year!

Geplaatst door Elise Mertens op Zaterdag 19 september 2020

Pliskova speelt in de halve finale tegen haar Tsjechische landgenote Marketa Vondrousova (WTA-19) die verrassend Elina Svitolina (WTA-6) opzijzette.

In de andere halve finale staan Simona Halep (WTA-2) en Garbiñe Muguruza (WTA-17) tegenover elkaar. Muguruza was te sterk voor US Open-finaliste Victoria Azarenka (WTA-14), terwijl Halep doorstootte na een opgave van Yulia Putinseva (WTA-30).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS