Karolina Pliskova (WTA-3) zal na Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) niet het nieuwe nummer één van de wereld worden. De Tsjechische verloor verrassend van haar landgenote Karolina Muchova (WTA-68) in de vierde ronde.

Na de verrassende uitschakeling van Ashleigh Barty (WTA-1) zou Pliskova opnieuw nummer één van de wereld kunnen worden, als ze de finale op Wimbledon bereikte. De Tsjechische maakte indruk op gras met winst in Eastbourne en begon als favoriete aan de partij tegen de vier jaar jongere Muchova, die haar debuut maakte op Wimbledon.

De eerste set ging met 6-4 naar Pliskova, maar Muchova kwam met 5-7 langszij. In de derde set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, Pliskova sloeg enkele keren een kloofje, maar telkens wist Muchova opnieuw terug te komen. Bij 11-12 moest Pliskova serveren om een matchtiebreak af te dwingen, maar die kwam er niet. Muchova ging door de opslag van haar tegenstandster en plaatste zich zo voor het eerst voor de kwartfinale van een Grand Slam. Barty blijft ook na Wimbledon nummer één van de wereld.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.