Home » Nieuws » United Cup » Polen eerste finalist van United Cup 2024

Polen eerste finalist van United Cup 2024

Polen eerste finalist van United Cup 2024

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Iga Swiatek (WTA-1) en Hubert Hurkacz (ATP-9) hebben Polen als eerste land naar de finale van de United Cup geloodst.

Swiatek en Hurkacz vormen op de United Cup een écht dreamteam voor Polen. Met slechts één nederlaag bereikte het Poolse team de finale, aangestuurd door de twee top tienspelers.

In de groepsfase won het Poolse team tegen Brazilië met 3-0 én tegen Spanje met 2-1. Swiatek triomfeerde in de twee groepswedstrijden vlot tegen zowel Sara Sorribes Tormo (WTA-53) als Beatriz Haddad Maia (WTA-11).

Hurkacz verloor als enige in de groepsfase in een driesetter van Alejandro Davidovich Fokina (ATP-21), maar won wel tegen de Braziliaan Thiago Seyboth Wild (ATP-74). Swiatek (NG) en Hurkacz (ATP D-30) imponeerden ook in het gemengd dubbelspel met 6-0 en 6-0 tegen het Spaanse team Sorribes Tormo (WTA D-33) en Davidovich Fokina (ATP D-196).

In de kwartfinale klopte Polen vervolgens China met 3-0, met telkens overtuigende zeges in het enkelspel en een felbevochten overwinning in het gemengd dubbelspel door Katarzyna Kawa (WTA D-115) en Jan Zielinski (ATP D-7).

Tenslotte haalde Polen het in de halve finale met opnieuw 3-0 van Frankrijk. Deze keer moest Swiatek voor de eerste keer een set prijsgeven. De Poolse nummer één won met 4-6, 6-1 en 6-1 van Caroline Garcia (WTA-20). In de finale van de United Cup zal Polen het opnemen tegen Duitsland of Australië.

(lees verder onder de Instagrampost)

Nieuwe zegereeks van Swiatek

Swiatek is opnieuw bezig aan een indrukwekkende zegereeks. Dankzij haar vier opeenvolgende overwinningen in het begin van 2024 heeft de Poolse nu al vijftien zeges op rij. Haar reeks startte eind vorig jaar met titels in Peking (6-0) en de WTA-finals (5-0).

Swiatek heeft ondertussen al veel zegereeksen op haar conto. Haar huidige reeks is haar tweede langste. In 2022 won ze 37 matchen op rij, van het toernooi van Doha tot op Wimbledon. Vorig jaar haalde ze 14 opeenvolgende zeges, van Roland Garros tot Wimbledon.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws