Home » WTA » Politieonderzoek naar Giorgi: Italiaanse zou vaccinatiecertificaat hebben laten vervalsen

Politieonderzoek naar Giorgi: Italiaanse zou vaccinatiecertificaat hebben laten vervalsen

Politieonderzoek naar Giorgi: Italiaanse zou vaccinatiecertificaat hebben laten vervalsen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Italiaanse politie heeft een onderzoek geopend naar Camila Giorgi (WTA-66). De tennisster zou in 2022 aan toernooien hebben deelgenomen met een officieel bewijs van vaccinatie tegen COVID-19, maar in realiteit nooit gevaccineerd zijn.

Het onderzoek naar Giorgi komt er nadat onderzoekers een link vonden tussen haar en de in februari 2022 gearresteerde dokters Daniela Grillone Tecioiu en Erich Volker Goepel.

Tecioiu enGoepel staan bekend als fervente anti-vaxxers en zouden verschillende van hun patiënten een officieel, maar vals vaccinatiecertificaat hebben bezorgd. Onder die patiënten heel wat bekende Italianen en dus ook… Giorgi.

Dat bepaalde personen zo’n vals certificaat hebben gekregen, gaven de dokters alvast toe. Volgens hen zou het wel alleen gaan om mensen die omwille van een medische reden het vaccin niet konden krijgen en nergens een vrijstelling kregen.

Zware sancties

Mocht uitkomen dat de Italiaanse tennisster in 2022 daadwerkelijk gelogen heeft en speelde zonder vaccinatie tegen COVID-19, zijn verschillende zware sancties niet uitgesloten.

Enerzijds nam zij deel aan alle toernooien waarbij vaccinatie verplicht was (waaronder de Australian Open en de US Open, de Grand Slams die Novak Djokovic (ATP-5) moest laten schieten omdat hij zich niet wilde laten vaccineren), anderzijds hangen haar ook sancties van de immigratieautoriteiten in Australië en de Verenigde Staten boven het hoofd.

Geblesseerd of geschorst?

Giorgi zelf doet er intussen het stilzwijgen toe. De Italiaanse kwam na haar verlies in de tweede ronde van de US Open in september niet meer in actie en paste ook voor de United Cup.

Officieel luidt het dat ze geblesseerd is, maar daar valt op haar Instagram alvast weinig van te merken.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws