Home » Geen categorie » Pouille gaat onderuit en daardoor schrijft Goffin geschiedenis

Pouille gaat onderuit en daardoor schrijft Goffin geschiedenis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Enkele uren na zijn nederlaag in de achtste finales van het ATP-toernooi van Parijs (Frankrijk, € 4 273 775) mag David Goffin (ATP-10) toch juichen. Door de nederlaag van Lucas Pouille (ATP-18) is hij nu zeker van een ticket voor de Masters.

Goffin verloor donderdag van Julien Benneteau (ATP-83), maar een andere Fransman bezorgde hem een ticket voor de Masters. Pouille ging met 6-7(6) en 3-6 onderuit tegen de Amerikaan Jack Sock (ATP-22) en zo is Goffin zeker van een ticket voor de ATP Finals in Londen. De Luikenaar is de eerste Belg die zich plaatst voor de ATP Finals, vorig jaar mocht hij als reserve al eens een partij spelen, maar dit jaar staat hij echt bij de acht beste spelers van de wereld. De Masters vinden van 12 tot 19 november in de O2 Arena van Londen plaats.

Beste ranking ooit

De nederlaag van Pouille heeft ook nog andere gevolgen, Goffin is nu minstens verzekerd van de negende plaats op de ATP-ranking maandag, Novak Djokovic (ATP-7) valt uit de top tien. Als Juan Martin Del Potro (ATP-17) de finale in Parijs niet bereikt, zal Goffin zelfs achtste staan.

Beste Fransman

Ook voor de Davis Cup is het verlies van Pouille belangrijk. Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15) blijft de beste Fransman en kan niet meer gepasseerd worden door Pouille. Op vrijdag krijgen we dus vrijwel zeker een duel tussen Goffin en Pouille in de finale van de Davis Cup in Lille, een duel tegen Tsonga volgt wellicht op zondag.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS