Home » Davis Cup » Pouille: “Goffin speelde vandaag een perfecte match”

Pouille: “Goffin speelde vandaag een perfecte match”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Een lichtelijk geagiteerde Lucas Pouille (ATP-18) stond na zijn verloren match tegen David Goffin (ATP-7) de pers te woord. In zijn analyse had hij vooral lovende woorden over voor het niveau van de Belg.

Pouille was eerlijk in zijn analyse: “Goffin heeft gewoon heel, heel goed gespeeld vandaag. Zeker op de momenten dat ik kleine kansjes had, zoals bij 30-30 op zijn opslag, begon hij nog beter te spelen. Hij serveerde ook geweldig. In de eerste twee sets was het verschil eigenlijk niet zo groot, maar doordat hij zo perfect speelde op de belangrijke momenten, wint hij die sets.”

Toch dacht Pouille nooit dat hij geen kans maakte: “Ik ben ook blijven vechten, zelfs toen Goffin een dubbele break voorstond in de derde set. Maar uiteindelijk heeft hij een bijna perfecte match gespeeld. Hij heeft amper iets gemist. Als je de statistieken zou bekijken, dan zal je ook zien dat hij een heel hoog eerste opslagpercentage heeft, zeker op de belangrijke punten. Ik kan me enkel verwijten dat ik, die ene keer dat Goffin een tweede opslag moest slaan bij 30-30, mijn return heb gemist.”

Ook over wat het verschil was tussen deze partij en de vorige onderlinge duels die Pouille allemaal won, was de Fransman duidelijk: “Sinds de halve finale van de Davis Cup heeft Goffin zijn niveau steeds verder opgekrikt. Hij heeft zelfs bijna de Masters gewonnen. Dat betekent dat hij gewoon één van de beste spelers ter wereld is. Hij speelt op dit moment het beste tennis van zijn leven. Wij kunnen alleen maar hopen dat hij dat niveau niet doortrekt naar zondag.”

Over zijn eigen niveau was Pouille ook zeker niet ontevreden: “Uiteindelijk heb ik een goede wedstrijd gespeeld. Maar hij deed gewoon alles goed en was gewoon beter. Zelfs aan het net deed hij het uitstekend. Maar ik ga mijn hoofd nu niet laten hangen. Ik weet dat ik een goede match heb gespeeld. En ik ben er ook van overtuigd dat ik Frankrijk dit weekend nog een punt kan schenken. Met die ingesteldheid ga ik me ook voorbereiden op de volgende match.

Ten slotte ging Pouille ook nog in op de sfeer die er in het stadion hing: “Dat is fantastisch. De Belgen waren misschien luidruchtig, maar in mijn hoofd hadden zij zeker niet het overwicht. Het Franse publiek was fantastisch. Ze steunden me continu, doorheen heel de match. Het is ook geweldig om te zien hoeveel fair play er in beide supporterskampen is. Voor zo’n publiek spelen, zorgt voor kippenvel.”

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS