Home » Geen categorie » Prima seizoensstart voor Gérard in Australië

Prima seizoensstart voor Gérard in Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF-7) heeft zijn start van het seizoen niet gemist. Hij staat in de halve finale van de Sydney International Wheelchair Tennis Open (ITF Super Series, $ 40 000).

Deze week startte het rolstoeltennis seizoen voor Gérard op de Sydney International Open. Na vier maanden intensieve training speelde hij in de eerste ronde tegen een ex-nummer één in het dubbelspel, de Australiër Mick Connell (ITF-127). Hij won deze partij zonder puntenverlies, 6/0 en 6/0. Voor een plaats in de kwartfinale versloeg hij een andere Australiër, Ben Weekes (ITF-22) met 6/2 en 6/4.

In deze kwartfinale had onze landgenoot drie sets nodig om het vierde reekshoofd, Gustavo Fernandez (ITF-4) te kloppen. De setstanden waren 6/4 3/6 en 6/2. In de halve finale speelt Gérard vannacht tegen zijn Nederlandse dubbelpartner Maikel Scheffers (ITF-6). Scheffers versloeg het tweede reekshoofd Stephane Houdet (ITF-2) uit Frankrijk in twee sets.

In het dubbelspel verloren Scheffers en Gérard in de kwartfinale tegen het Japanse duo Satoshi Saida (ITF-17) en Takashi Sanada (ITF-8) met 7/6 en 6/3.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS