Home » Geen categorie » Prima seizoensstart voor Gérard in Australië

Prima seizoensstart voor Gérard in Australië

Prima seizoensstart voor Gérard in Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-7) heeft zijn start van het seizoen niet gemist. Hij staat in de halve finale van de Sydney International Wheelchair Tennis Open (ITF Super Series, $ 40 000).

Deze week startte het rolstoeltennis seizoen voor Gérard op de Sydney International Open. Na vier maanden intensieve training speelde hij in de eerste ronde tegen een ex-nummer één in het dubbelspel, de Australiër Mick Connell (ITF-127). Hij won deze partij zonder puntenverlies, 6/0 en 6/0. Voor een plaats in de kwartfinale versloeg hij een andere Australiër, Ben Weekes (ITF-22) met 6/2 en 6/4.

In deze kwartfinale had onze landgenoot drie sets nodig om het vierde reekshoofd, Gustavo Fernandez (ITF-4) te kloppen. De setstanden waren 6/4 3/6 en 6/2. In de halve finale speelt Gérard vannacht tegen zijn Nederlandse dubbelpartner Maikel Scheffers (ITF-6). Scheffers versloeg het tweede reekshoofd Stephane Houdet (ITF-2) uit Frankrijk in twee sets.

In het dubbelspel verloren Scheffers en Gérard in de kwartfinale tegen het Japanse duo Satoshi Saida (ITF-17) en Takashi Sanada (ITF-8) met 7/6 en 6/3.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws