Home » Geen categorie » PRIMEUR: Coppejans breekt na 7 jaar met trainer Devries, Van Herck nieuwe hoofdcoach

PRIMEUR: Coppejans breekt na 7 jaar met trainer Devries, Van Herck nieuwe hoofdcoach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-145) en Tom Devries werken niet langer samen. Dat nieuws meldt de Belg in primeur aan Tennisplaza België. “Ik ga een nieuwe uitdaging aan met Tennis Vlaanderen. Johan Van Herck zal mij vanaf nu begeleiden”, vertelt Coppejans.

“Tien dagen geleden hebben Tom en ik besloten om een punt achter onze samenwerking te zetten”, opent Coppejans. “Het was een erg moeilijk en emotioneel gesprek, maar we gaan in de beste verstandhouding uit elkaar. Na bijna zeven jaar was het op tussen ons.”

De resultaten bleven dit seizoen voorlopig uit voor de Belg, iets wat hij wijt aan de twijfel waar hij de voorbije maanden mee te kampen had. “Ik vroeg mij al sinds begin januari af of ik al dan niet verder zou gaan met Tom en dat knaagde. Ook de verre verplaatsingen naar Maaseik begon ik als een sleur te ervaren. Daarom ben ik opgelucht dat we hier goed over hebben kunnen praten en ik nu aan een nieuw hoofdstuk kan beginnen. Ik hoop dat dit bevrijdend zal werken.”

“Ik wil wel benadrukken dat ik Tom erg dankbaar ben voor de voorbije jaren. Samen met hem won ik Roland Garros bij de junioren en bereikte ik de top 100. Hij heeft werkelijk alles uit mij gehaald en daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn.”

Tennis Vlaanderen

Na de breuk met Devries klopte Coppejans aan bij Tennis Vlaanderen waar hij meteen gehoor vond. “Johan Van Herck wordt mijn nieuwe vaste trainer. Daarnaast zal ik ook begeleid worden door Fred Hemmes, de coach van Joris De Loore (ATP-288) met wie ik het heel goed kan vinden. We gaan in de nabije toekomst meer toernooien samen spelen.”

Eind vorig jaar sprak Coppejans nog met ons over zijn ambities voor dit seizoen, maar die stelt hij nu toch ietwat bij. “De ambitie om terug top 100 te staan blijft, maar top 80 zal moeilijk worden.”

[alert type=”info” title=”Programma Kimmer Coppejans”]Deze week: trainen in Wilrijk
Volgende week: trainen met Hope and Spirit in Bergen
18/04: Turijn (Italië, ATP Challenger Tour, € 42 500)
25/04: Ostrava (Tsjechië, ATP Challenger Tour, € 42 500)
02/05: Aix En Provence (Frankrijk, ATP Challenger Tour, € 85 000)
16/05: Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam, kwalificaties)[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS