Home » Geen categorie » PRIMEUR – De Loore gaat in zee met Kristof Vliegen

PRIMEUR – De Loore gaat in zee met Kristof Vliegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joris De Loore (ATP-204) zal vanaf deze week gecoacht worden door niemand minder dan Kristof Vliegen. Dat meldt de 23-jarige Belg in primeur aan Tennisplaza België. “Ik voel dat ik klaar ben voor een volgende stap in mijn carrière”, vertelt De Loore.

Kristof Vliegen - © Kristof Vliegen (Facebook)
Kristof Vliegen – © Kristof Vliegen (Facebook)
De keuze voor Vliegen lijkt misschien voor velen een verrassing, toch is de beslissing van De Loore om voor de Fly te kiezen niet uit de lucht gegrepen. Vliegen is al jaren actief als trainer van proftennissers, waaronder de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP-298). “Fly is op tactisch vlak heel sterk en ik weet dat hij me veel kan bijbrengen”, vertelt De Loore. “Ik voel dat het tijd is voor iets nieuws en ik hoop dat een andere inbreng me kan helpen om de volgende stap te zetten.”

De Loore verlaat zo na vijftien jaar de vertrouwde omgeving van Tennis Vlaanderen. “Dit was geen makkelijke beslissing, want vijftien jaar Tennis Vlaanderen zet je niet zomaar opzij. Ik heb hier gewerkt met fantastische trainers en ik ben ook de mensen achter de schermen van Tennis Vlaanderen heel dankbaar voor de kans en de steun die ik hier gekregen heb. Ik blijf dan ook een goed contact hebben met trainer Fred Hemmes en Davis Cup-kapitein Johan Van Herck, met wie ik tot voor kort nog samenwerkte.”

De Loore is deze week aan de slag op het challengertoernooi van Scheveningen (€ 64 000+H). Hij neemt het vandaag in de eerste ronde op tegen de Braziliaan Joao Souza (ATP-150).

koen

koen

MEER NIEUWS