Home » Xtra » Interview » PRIMEUR – Hendler hangt racket (opnieuw) aan de haak: “Ik wil een gezin stichten”

PRIMEUR – Hendler hangt racket (opnieuw) aan de haak: “Ik wil een gezin stichten”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tamaryn Hendler (WTA-549) maakte in 2017 een geslaagde comeback op de tennis courts. Door een polsblessure ziet de Belgische zich echter genoodzaakt om opnieuw een punt te zetten achter haar carrière. “Ik wil nu eerst werk maken van mijn allergrootste droom”, vertelt ze in een interview met Tennisplaza.

“Als ik nog wil kunnen verder tennissen, moet ik een operatie aan mijn pols ondergaan. Ik heb echter besloten dat ik eerst een gezin wil stichten.”

Waar komt dat zo plots vandaan?
“Ik ben onlangs getrouwd (met gewezen tennisser Martin Emmrich, nvdr.) en heb het gevoel dat daarmee heel wat puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen. Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als nu. Alles gebeurt om een reden en kinderen krijgen, is altijd mijn grote droom geweest. Nog meer dan toptennisster worden.”

Moet je ons misschien iets vertellen?
“Geen commentaar. (lacht) Er wordt aan gewerkt!”

Nieuwe uitdaging

In 2015 runde je nog, samen met je ouders, een bedrijf dat chips maakte. Welke uitdaging wil je nu aangaan op werkvlak?
“Ik ben dit jaar gestart als makelaar bij Keller Williams, de grootste speler in onroerend goed in de Verenigde Staten.”

Hoe kom je bij hen terecht?
“Ik heb het voorbije jaar veel gestudeerd. Nadat ik in december slaagde voor mijn examens, vroegen zij mij of ik bij hen aan de slag wou.”

Je bent dus ook verhuisd naar de Verenigde Staten?
“Klopt. Ik woon en werk op Anna Maria Island in Florida, een echt paradijs. Ook mijn ouders wonen hier nu trouwens. Zij zijn min of meer met pensioen en hebben hier een prachtig strandhuis gekocht. Ze zijn er dol op.”

Comeback nr. 2

Zal je het tennis niet missen?
“Absoluut, dit was geen makkelijke keuze. Afgelopen zomer bleek dat ik een gebroken bot heb in mijn pols. Een operatie zou minstens één jaar revalidatie vragen. Dat was geen leuke diagnose, vooral omdat mijn comeback tot dan erg succesvol was.”

Komt er ooit nog een tweede comeback?
“Zeg nooit nooit, maar nu wil ik eerst werk maken van kindjes. Ik wil dolgraag mama worden en ben ervan overtuigd dat Martin een fantastische papa zal zijn.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS