Home » WTA » PRIMEUR – Mestach hangt racket aan de haak: “Ik wil een nieuw hoofdstuk starten”

PRIMEUR – Mestach hangt racket aan de haak: “Ik wil een nieuw hoofdstuk starten”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

An-Sophie Mestach (WTA-673) zullen we in 2019 niet meer terugzien op het tennisveld. Mestach besloot in september verrassend een punt te zetten achter haar carrière en wil in 2019 voluit gaan voor een nieuw hoofdstuk. “Ik ga bij de politie”, vertelt ze in primeur aan Tennisplaza.

In 2017 begon de Belgische nog vol goede moed aan een nieuw verhaal in haar tenniscarrière. Ze verliet Tennis Vlaanderen en begon met Cindy De Leeuw als coach aan een nieuw hoofdstuk. Het doel? Opnieuw top 100 van de wereld staan.

Die doelstelling werd niet gehaald, maar dat is allesbehalve de reden waarom Mestach nu een punt zet achter haar carrière. “De laatste maanden speelde ik enkel nog dubbel en dat liep echt wel goed”, vertelt ze aan Tennisplaza. “Omwille van bepaalde ontwikkelingen heb ik echter besloten toch te stoppen. Ik ben heel dankbaar voor alle jaren op het tenniscircuit en alles wat tennis me gegeven heeft.”

Carrièreswitch

De gewezen top 100-speelster stopt dus op haar 24e als professioneel tennisster, maar blijft allesbehalve bij de pakken zitten. Mestach schreef zich intussen in voor een opleiding tot aspirant-inspecteur aan de politieschool. “Ik moet nog een laatste proef afleggen, ik hoop in maart te kunnen starten”, klinkt het trots.

Mestach kan terugblikken op een top 100-plaats in het enkelspel en bereikte in het dubbel de 64e positie. Ze won veertien ITF-toernooien waaronder zes in het enkelspel en won bij juniores zelfs de Australian Open (in 2011, nvdr.) in zowel het enkel- als het dubbelspel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden