Home » Geen categorie » Primeur voor Barthy in Kuala Lumpur

Primeur voor Barthy in Kuala Lumpur

Primeur voor Barthy in Kuala Lumpur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Australische Ashleigh Barty (WTA-158) heeft voor het eerst in haar carrière een WTA-toernooi gewonnen. Op de Alya WTA Malaysian Open (Maleisië, $250 000) won ze de finale van Nao Hibino (WTA-106).

De 20-jarige Bary stond voor het eerst in haar carrière in de finale van een WTA-toernooi en het was meteen prijs voor de Australische. Barty kwam uit de kwalificaties en moest op weg naar de titel slechts één set prijsgeven. In de finale nam ze het op tegen Hibino, die in de eerste ronde Maryna Zanevska (WTA-122) uitschakelde. De overwinning kwam voor Barty nooit echt in de problemen en ze won comfortabel met 6-3 6-2. Ze maakte de wedstrijd uit met een ace. Barty heeft een speciale band met het WTA-toernooi in Kuala Lumpur: ze won er in 2013 haar eerste wedstrijd op WTA-niveau. Bekijk het matchpunt hier (lees verder onder de video):

Het carrièreverloop van Barty kende wat moeilijkheden. Als juniore wist ze op te klimmen tot de tweede stek in de rankings en kon ze Wimbledon in 2011 winnen. In haar transitie naar de profs beleefde ze wisselvallige resultaten. In september 2014 kondigde ze aan dat ze een pauze nodig had van het tennis. In 2016 besloot ze terug te keren en beleeft nu dus een hoogtepunt door haar eerste WTA-toernooi te winnen. Geniet nog even mee van een heerlijke passing:

 

koen

koen

Meer nieuws