Home » ATP » Primeur voor Goffin in Cincinnati

Primeur voor Goffin in Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-19) bereikt een nieuwe mijlpaal in zijn carrière, op het ATP-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000).

Dankzij opgave van Yoshihito Nishioka (ATP-77) kreeg onze landgenoot eerder een vrijgeleide naar de halve finale. Daarin nam hij het op tegen Richard Gasquet (ATP-56). De toppers stonden reeds twee keer tegenover elkaar en wonnen elk eenmaal. De partij van vandaag zou dus niet alleen een fysieke, maar ook wel eens een mentale strijd kunnen worden.

In de eerste set serveerde Goffin sterk en had nauwelijks problemen op eigen opslag. Hij kwam snel een break voor en liep 4-1 uit. Beide spelers wisten verder redelijk eenvoudig hun service te behouden en er volgden geen nieuwe breakpunten. Goffin trok het laken met 6-3 naar zich toe.

Gasquet was echter gebeten op revanche en in de tweede manche heeft hij onmiddellijk een break te pakken. Goffin schiet meteen in actie en brengt de bordjes snel weer in evenwicht, 2-2. Een tweede keer opslagverlies deed de Fransman even later wel de das om. In het belangrijke zevende game leverde hij zijn service in en gaf Goffin zo de kans op 6-4 setwinst.

De Luikenaar staat voor het eerst in de finale van een Masters Series-toernooi en kruist morgen de degens met de winnaar van het duel tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Daniil Medvedev (ATP-8).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden