Home » Grand Slam » Primeur voor Van Uytvanck op Australian Open

Primeur voor Van Uytvanck op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-67) heeft voor het eerst in haar carrière de tweede ronde van de Australian Open (Australië, Grand Slam) bereikt. Ze klopte een Franse kwalifciatiespeelster in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Van Uytvanck kon nog niet eerder winnen in Melbourne en ook tegen de negentienjarige Franse kwalificatiespeelster Clara Burel (WTA-237) verloor ze de eerste set met 4-6.

In de tweede set hadden beide speelsters het moeilijk om hun opslag te behouden. Van Uytvanck knokte zich naar 6-3 winst in set twee en hing de bordjes opnieuw gelijk.

Ook de derde set bleef erg wisselvallig. Bij 5-4 mocht Van Uytvanck serveren voor de wedstrijd, maar ze moest nog twee breakpunten wegwerken. Met een ace op matchpunt maakte onze landgenote het af, de wedstrijd duurde 1 uur en 53 minuten.

In de tweede ronde volgt een duel met de 26e reekshoofd Yulia Putintseva (WTA-28). De Kazachse won hun drie vorige ontmoetingen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER