Home » Geen categorie » PRIMEUR – Zanevska zet samenwerking met coach stop en verlaat België

PRIMEUR – Zanevska zet samenwerking met coach stop en verlaat België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maryna Zanevska (WTA-125) heeft de samenwerking met haar coach Philippe Dehaes stopgezet. “Hij was meer dan een coach voor mij, ik durf hem intussen zelfs familie te noemen”, reageert Zanevska in primeur aan Tennisplaza België.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zanevska benadrukt dat zij en Dehaes in de beste verstandhouding uit elkaar gaan. “Mijn team en ik staan als één blok achter deze beslissing”, vertelt ze aan Tennisplaza België. “Philippe en ik gaan als beste vrienden elk onze eigen weg. Hij is er altijd voor mij geweest als coach en ik durf hem intussen zelfs familie te noemen.”

Zanevska en Dehaes werkten meer dan zes jaar samen. Zowel in duovorm, als met coaches Geoffroy Vereerstraeten en Julien Hoferlin. “Ik kan niet genoeg zeggen hoe dankbaar ik ben dat hij en andere mensen mij tijdens mijn verblijf in België zo goed hebben geholpen. Ik heb erg veel vooruitgang geboekt en heb, zeker van Philippe, heel wat bijgeleerd op én naast de baan. Soms heb je echter, hoe graag je ook met iemand werkt, verandering nodig om uit je comfort zone te treden.”

Bye bye Belgium

Zanevska verlaat niet enkel Dehaes, ze trekt ook de deur van de Justine Henin Academy en… België achter zich dicht. “Ik was in België voor mijn tennis, nu zoek ik andere oorden op om vooruitgang te kunnen boeken. Waar ik mijn uitvalsbasis zal hebben, weet ik nog niet. Ik laat alle opties open.”

“Ik kijk alvast erg uit naar mijn nieuw project en hoop dat ik België in de toekomst trots kan maken met mijn resultaten”, besluit ze.

Dehaes alweer aan het werk

Lang zal Dehaes niet stilzitten. Hij wordt de nieuwe coach van de Russische Daria Kasatkina (WTA-34).

Zanevska laat tenslotte nog optekenen beschikbaar te blijven voor het Belgische Fed Cup-team en blijft een talent van Hopiness.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER