Home » ATP » Pupil van Malisse stunt tegen Thiem in Dubai

Pupil van Malisse stunt tegen Thiem in Dubai

Pupil van Malisse stunt tegen Thiem in Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lloyd Harris (ATP-81) heeft voor een stunt gezorgd op het ATP-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500). De Zuid-Afrikaan, die deze week gecoacht wordt door Xavier Malisse, klopte topreekshoofd Dominic Thiem (ATP-4).

Malisse werkte in het verleden al samen met Harris en reisde afgelopen weekend naar Dubai af om Harris te begeleiden tijdens de kwalificaties. De Zuid-Afrikaan bereikte de hoofdtabel en klopte Christopher O’Connell (ATP-122) in de eerste ronde.

(lees verder onder de tweet)

Thiem begon met zorgen aan het toernooi, want hij kampt al enige tijd met pijn aan de voet. Harris speelde onbevangen en klopte de Oostenrijker met 6-3 en 6-4. “Ik ben heel erg blij met deze overwinning, hij is met voorsprong de hoogst gerangschikte speler die ik ooit klopte. Het is een speciaal gevoel, want ik kijk op naar hem. Ik speel hiel erg goed en dat geeft me veel vertrouwen”, zei Harris na zijn zege. In de achtste finales volgt een duel met Filip Krajinovic (ATP-33).

Thiem kijkt al uit naar het gravelseizoen: “Ik ga door een moeilijke periode en daarom pas ik voor Miami. Ik ben niet helemaal in vorm en wil tijd nemen om te herstellen en me voor te bereiden op het gravelseizoen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws