Home » Geen categorie » Pysson zorgt voor enige Belgische overwinning in Amiens

Pysson zorgt voor enige Belgische overwinning in Amiens

Pysson zorgt voor enige Belgische overwinning in Amiens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Justine Pysson (NG) is de enige Belgische (op een totaal van vijf) die de tweede ronde wist te bereiken op het ITF-toernooi van Amiens (Frankrijk, $ 15 000). De 17-jarige komt uit de kwalificaties. 

Drie Belgische dames waren rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Deborah Kerfs (WTA-666), het zevende reekshoofd, ging verrassend onderuit tegen het jonge Franse geweld Emeline Dartron (NG). Kerfs verloor met 4-6 en 2-6. Chelsea Vanhoutte (WTA-1090) verloor van de één jaar jongere Daniela Vismane (WTA-870) met 4-6 en 2-6.

Lara Salden (WTA-996) kende pech met de loting: zij moest meteen aan de bak tegen Katharina Hobgarski (WTA-279), het tweede reekshoofd. De Belgische ging onderuit met 3-6 en 1-6. Pauline Demel (NG) en Pysson, beide 17 jaar, konden zich plaatsen voor de hoofdtabel via de kwalificaties. Ook Demel had het niet getroffen bij de loting, zij kwam uit tegen het eerste reekshoofd. Katarina Zavatska (WTA-253) was te sterk met 0-6 en 6-7 (1).

Enkel Pysson kon de Belgische eer hoog houden in Amiens. Zij boekte een knappe zege tegen Lisa-Marie Maetschke (WTA-844). De Nieuwpoortse, die op de Kim Clijsters Academy traint, won met 6-4 en 6-4. Zij komt nu uit tegen Dartron, haar leeftijdsgenote.

koen

koen

Meer nieuws