Home » Geen categorie » Qatar verwelkomt Flipkens en Wickmayer

Qatar verwelkomt Flipkens en Wickmayer

Qatar verwelkomt Flipkens en Wickmayer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vanaf maandag start een van de meest prestigieuze toernooien van het jaar. Tussen de oliesjeiks neemt de vrouwelijke tennistop het tegen elkaar op om de titel op de Qatar Total Open (premier, $ 2 440 070) te veroveren. Tussen die tennistop zitten ook twee Belgen: Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer.

 

 

Eén ding is alvast zeker: dit jaar krijgt de Qatar Total Open een andere winnares dan vorig jaar. Victoria Azarenka liet namelijk verstek gaan en ook Serena Williams maakte de afreis naar Azië niet. In totaal trokken acht speelsters zich terug uit de hoofdtabel, en dat betekende goed nieuws voor Yanina Wickmayer (WTA-73). Teruggezakt tot buiten de top-70 zou ze via de kwalificaties moeten gaan, maar door de forfaits van haar concurrentes kan ze die nu skippen. Ook Kirsten Flipkens (WTA-20) put voordeel uit de reeks opgaven. De beste Belgische staat nu namelijk als reekshoofd op de tabel.

De loting koppelde Flipkens in de eerste ronde aan de Tsjechische Lucie Safarova (WTA-28). En hoewel ze beiden al een tijdje meedraaien op het circuit, ontmoetten ze elkaar nog maar slechts twee keer, en twee keer op gravel. In 2008 won Flipkens in twee sets, maar in 2011 was het Safarova die Fipper in twee korte sets verpletterde op Roland Garros. Indien Flipkens de eerste opdracht met succes volbrengt, dan wacht in de tweede ronde waarschijnlijk Shuai Peng (WTA-44) [H2H: 0-2]. Ten slotte zal de Molse ook nog voorbij Petra Kvitova (WTA-6) [H2H: 3-1] of Venus Williams (WTA-48) [H2H: 1-2] moeten, indien ze de kwartfinales wil bereiken.

Aan de onderkant van de tabel staat Yanina Wickmayer in de eerste ronde tegenover de Duitse Andrea Petkovic (WTA-36). Zij speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Onderling maken zij uit wie in de tweede ronde Caroline Wozniacki (WTA-11) het vuur aan de schenen mag leggen. Mocht Wickmayer deze op papier serieus moeilijke opdracht (de Deense won alle zes van hun onderlinge duels) volbrengen, dan wacht in de derde ronde waarschijnlijk Samantha Stosur (WTA-16) [H2H: 1-3].

Voor de gelegenheid heeft Kirsten Flipkens ook nog eens een partner gezocht om in het dubbelspel aan te treden. Samen met de Italiaanse Francesca Schiavone kreeg ze daarvoor een wildcard. In de eerste ronde nemen ze het daarin samen op tegen de Croatische Jurak en de Slowaakse Klepac.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws