Home » Geen categorie » Querrey kroont zich tot koning van Delray Beach

Querrey kroont zich tot koning van Delray Beach

Querrey kroont zich tot koning van Delray Beach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Amerikaan Sam Querrey (ATP-61) trok aan het langste eind op het ATP-toernooi van Delray Beach. Met een vlotte zege tegen landgenoot Rajeev Ram (ATP-89) verovert Querrey zijn achtste titel op het enkelcircuit.

Het ATP-toernooi van Delray Beach in Florida zal in 2016 vooral bekend staan om de zoveelste come back van Juan Martin del Potro (ATP-1041). De lange Argentijn slaagde er na eindeloos blessureleed eindelijk in uit de lappenmand te klauteren. Hij maakte zelfs indruk bij zijn rentree on court. Hij versloeg achtereenvolgens Dennis Kudla (ATP-65), John-Patrick Smith (ATP-135) en vijfde reekshoofd, Jeremy Chardy (ATP-30).

De Argentijnse droom brak in stukken in de halve finale, Del Potro kwam tegenover Sam Querrey te staan. Beide heren flirten met de 2m en kwamen ook op het tennisveld dicht in elkaars buurt. Zowel in de eerste als in de tweede set ging het tot 5-5 gelijk op. Telkens was het de Amerikaan die toesloeg op het cruciale moment. Met 7-5 7-5 plaatste hij zich voor de finale.

Daarin nam hij het op tegen een landgenoot, Rajeev Ram. Ook hij kan terugblikken op een mooi parcours. Hij versloeg Benjamin Becker (ATP-104) en was in de halve finale te sterk voor Grigor Dimitrov (ATP-28), het vierde reekshoofd. Bovendien stond Ram met een statistiek van evenveel gewonnen als gespeelde ATP World Tour-finales sterk in zijn schoenen.

Querrey en Ram stonden reeds vier keer tegenover elkaar. De eerste keer was Ram de sterkste, de drie volgende ontmoetingen trok Querrey het laken naar zich toe. De twee kennen elkaar al elf jaar en zijn vertrouwd met elkaars spel. Querrey kan steunen op een stevige opslag, Ram pronkt met een zogenaamde flat forehand van Pete Sampras.

Beide heren zijn elkaar dan ook waard op het terrein en de wedstrijdstatistieken liggen dus ook zeer dicht bijeen De eerste set gaat toch met 6-4 naar Querrey. In de tweede set wint Ram meer punten op eerste opslag, terwijl Querrey het veel beter doet op zijn tweede opslag. Verder is het verschil tussen beide spelers te verwaarlozen. Toch is het uiteindelijk Querrey die met 7-6(6) ook de tweede set op zak steekt. Voor de Amerikaan is het eerste ATP-titel sinds 2012.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws