Home » Grand Slam » Wimbledon » Querrey mept wankelende Murray uit het toernooi

Querrey mept wankelende Murray uit het toernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sam Querrey (ATP-28) heeft de hoop van de Britten weggevaagd. Hij won in een vijfsetter van de titelverdediger Andy Murray (ATP-1).

Titelverdedigers op Wimbledon en Querrey, het lijkt een ideaal recept. Voor het tweede jaar op rij schakelt de Amerikaan de titelverdediger op Wimbledon uit. Vorig jaar was hij de betere van Novak Djokovic (ATP-4) in de derde ronde. Vandaag maakte hij komaf met de Brit Murray in de kwartfinale en staat zo voor het eerst in zijn carrière in de halve finale van een Grand Slam. Dit is pas de tweede keer in tien ontmoetingen die Querrey naar zich toe kon trekken.

De twee wisselden de eerste twee sets onderling uit: 3-6, 6-4. In de derde set kon Murray de set winnen in een tiebreak: 6-7 (4). Daarna leek het rijk uit van de Brit die duidelijk last het van enkele kwaaltjes. Murray had voor Wimbledon begon last van een heupblessure die hem voor enkele dagen aan de kant liet staan. Bij een 0-1 achterstand in de vierde manche won Querrey maar liefst negen games op rij. Murray kon de eer redden door nog één spelletje te winnen, maar na twee uur en 42 minuten stond de 3-6, 6-4, 6-7 (4), 6-1 en 6-1 eindstand vast.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER