Home » Geen categorie » Querrey schrijft Los Cabos op zijn naam

Querrey schrijft Los Cabos op zijn naam

Querrey schrijft Los Cabos op zijn naam

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Amerikaan Sam Querrey (ATP-24) heeft het ATP-toernooi van Los Cabos (Mexico, $ 637 395) op zijn naam geschreven. Hij versloeg de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP-454) in drie sets. 

In de finale moest Querrey het opnemen tegen de verrassing van het toernooi, de 21-jarige Kokkinakis. De jonge Australiër maakte in 2015 furore door te breken in de top 100. Blessures hielden hem in 2016 aan de kant en hij maakte dit jaar zijn comeback. Hij haalde zijn eerste finale in een ATP-toernooi deze week door in de halve finale verrassend te winnen van topreekshoofd Tomas Berdych (ATP-14).

In de finale was hij echter niet opgewassen tegen Querrey. De Amerikaan ging met de eerste set lopen maar de Australiër kwam langs zij. Querrey herpakte zich en won de derde en beslissende set relatief eenvoudig. Na een knappe finale van één uur en 46 minuten stonde de 6-3, 3-6, 6-2 cijfers vast.

Querrey is aan een goed jaar bezig en heeft het wel met Mexico. Eerder won hij dit jaar al het ATP-toernooi in Acapulco. Het is van 2010 geleden dat de Amerikaan meer dan één toernooi in een seizoen won. Eerder haalde hij dit jaar de halve finale op Wimbledon.

Final… #westillhustlin #loscabos ???

Een bericht gedeeld door Thanasi Kokkinakis (@the_kokk1) op

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws