Home » Grand Slam » Wimbledon » Querrey stunt en stuurt titelfavoriet Djokovic naar huis

Querrey stunt en stuurt titelfavoriet Djokovic naar huis

Querrey stunt en stuurt titelfavoriet Djokovic naar huis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sam Querrey (ATP-41) heeft voor dé sensatie van Wimbledon gezorgd. In de derde ronde was de Amerikaan te sterk voor drievoudig winnaar Novak Djokovic (ATP-1).

Djokovic won de laatste vier Grand Slams én was de topfavoriet op Wimbledon. In de derde ronde botste hij echter op de 28-jarige Querrey. De partij ging reeds op vrijdag van start, maar werd gestaakt door de regen. Djokovic speelde niet al te best en Querrey mocht met een 7-6(6) en 6-1 voorsprong de nacht in. De Serviër kwam zaterdag duidelijk mentaal sterker aan de start en liep meteen uit tot 0-4 toen de partij terug onderbroken werd. Querrey kwam nog even terug maar de set ging met 3-6 naar de Serviër.

In een spannende vierde set kregen beide spelers breakpunten. Toch slaagden ze erin om hun opslag te behouden tot Djokovic door de opslag van de Amerikaan ging en bij 4-5 mocht serveren voor de set. Querrey brak echter terug en won zijn opslagspelletje. Bij 6-5 werd de partij opnieuw onderbroken.

Djokovic serveerde om in de wedstrijd te blijven en kon nog een tiebreak afdwingen. Daarin kwam hij aanvankelijk op voorsprong, maar Querrey ging op én over de titelfavoriet. Bij het tweede matchpunt was het raak en Querrey won de tiebreak met 7-6(5). In de volgende ronde neemt de Amerikaan het op tegen Nicolas Mahut (ATP 51).

Djokovic won Wimbledon in 2011, 2014 en 2015. De laatste keer dat hij in de derde ronde van een grandslamtoernooi werd gewipt, dateert van 2009 op Roland Garros.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws