Home » Grand Slam » Wimbledon » Querrey stunt opnieuw op Wimbledon en schakelt Roland Garros-finalist uit

Querrey stunt opnieuw op Wimbledon en schakelt Roland Garros-finalist uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sam Querrey (ATP-65) heeft voor een stunt gezorgd op Wimbledon (Groot Brittannië, Grand Slam). In de eerste ronde stuurde hij vijfde reekshoofd Dominic Thiem (ATP-4) naar huis.

Querrey is een echte grasspecialist en stond in 2017 in de halve finale op Wimbledon. Vorige week stond hij nog in de finale in Eastbourne, en zo trok de Amerikaan met vertrouwen naar Wimbledon. Thiem kwam sinds zijn finale op Roland Garros niet meer in actie, maar slaagde er toch in om de eerste set met 7-6 (4) te winnen.

In de tweede set bleven beide spelers aan elkaar gewaagd, een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 6-7 (1) naar Querrey. De Amerikaan schakelde daarna nog een versnelling hoger en pakte de volgende sets met 6-3 en 6-0. De partij duurde 2 uur en 29 minuten. Ook in 2016 en 2017 zorgde de Amerikaan voor een stunt op Wimbledon, hij klopte toen telkens het eerste reekshoofd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden